Gå tilbake
Artikkelbilde

Grillsesongen 2022: Alternative retter på grillen

Solen skinner de fleste steder i landet og temperaturene kryper oppover, da er det en god lukt som sprer seg i byer og bygd: lukten av grillmat. Noen tar grillsesongen på alvor og har investert i det beste innen grill og utstyr, mens andre koser seg med engangsgrill i park eller på strand. Uansett hvilken grilltype du er, så er det gøy å tenke nytt. Vi gir deg noen alternative grillretter for denne grillsesongen.

Scampi

Pexels-Julia-Filirovska-8250728

For mange er reker og loff synonymt med sommer, men hvorfor ikke utforske scampi på grillen? Scampi har ofte en god størrelse som gjør det enkelt å grille på rist, samt å f.eks bruke som en del av et grillspyd. Selve scampi-kjøttet tar til seg mye smak og er derfor perfekt å marinere og krydre med alt fra sitrus til sterkere krydder.

Se oppskrift på grillspyd med scampi fra godt.no her.

Grillet vannmelon

6Bf0125735824360B8F6C7Bf800C81Fc

Vannmelonen er obligatorisk når temperaturen stiger ute og vi har blitt flinkere til å bruke melonen mer kreativt i f.eks salater og andre retter. Det er nok kanskje derimot ikke så mange som har prøvd å grille vannmelon, men det anbefales å prøve! Den friske og søte smaken passer perfekt med f.eks fetaost og tomat. Grillen gir melonen en fastere konsistens, fremhever smaken og ser i tillegg delikat ut. Overrask gjestene med grillet vannmelon neste gang du inviterer på grillmiddag.

Du finner oppskrift på grillet vannmelon fra godt.no her.

Tex-mex på grillen

Pexels-Diamond-Multimedia-9993709

Man trenger ikke bytte ut fredagstacoen bare fordi det er sommer. Det er en rekke gode tex-mex og meksikanske matretter som gjør seg utmerket på grillen. En variant er å grille kjøtt eller grønnsaker, legg tortillaen på grillen i noen sekunder og fyll den så med det du måtte ønske. Tortillaene kan også fylles med f.eks ost, kjøtt og annet, for å så grilles i folie. Slik får du en grillet versjon av quesedilla eller eventuelt enchiladas, som smaker ekstra godt. Topp dette med guacamole, koriander og litt lime for en ekstra smakfull rett.

Les mer om typiske tex-mex retter her.

Grillspyd til hovedrett, og dessert

Pexels-Denys-Gromov-4669218

Grillspyd er en klassiker på grillen og er populært fordi man kan bruke akkurat det man har lyst på til en enkel og god rett. Enten du er kreativ med nye kombinasjoner, eller er safe med et klassisk grillspyd så er det en rett som passer rett inn hos store og små.

Lyst til å prøve noe nytt? Prøv deg på et dessert-grillspyd. Grillen holder seg gjerne varm en stund etter at middagen er ferdig, så hvorfor ikke benytte dette for å lage en morsom grilldessert? På spydene kan du bruke frukt og f.eks marshmallows, og som dip har du både sjokolade eller jordbærsaus. Det passer også perfekt med varmt fruktspyd til is når sommeren er på sitt varmeste.

Tips til grillspyd! Om du bruker grillspyd av tre må du huske å legge disse i vann før du trer på maten og griller dem. Da slipper du at spydene svir eller tar fyr, og de blir enklere å håndtere når man skal spise. Griller du ofte kan det være lurt å gå til innkjøp av noen grillspyd i metall, som holder lenge og gjerne tåler høyere varme, samt større mengde mat per spyd.

Grillfrokost

Pexels-Jenna-Hamra-1305063

Noen skulle gjerne ønske de kan grille til alle måltider og det kan man jo! Det er en rekke frokostretter som gjør seg godt på grillen. Kjør en grillvariant av arme riddere, toppet med kremost eller fersk yoghurt og friske bær for en sommerlig vri.

Frokostklassikeren egg og bacon gjør jeg også godt på grillen, men bruk gjerne en grillform av aluminium så slipper du at egget setter seg fast i grillristen. Har du rester etter grillmiddagen er det perfekt å slenge brød og restene på grillen for en skikkelig frokostsandwich.

Cta