Gå tilbake
Artikkelbilde

Slik setter du opp et realistisk husholdningsbudsjett

Kjenner du på samvittigheten når noen nevner matbudsjett? Det er lett å sjekke hvor mye man brukte på mat forrige måned, men ikke like enkelt om man ønsker å kutte ned på utgiftene. Selv om man er flink til å benytte seg av rabatter og tilbud så kan det fort bli dyrt for matvarer og husholdningsartikler. Derfor har vi satt opp en liten guide til deg som ønsker å sette opp et enkelt og realistisk matbudsjett for din husholdning.

Hopp rett i det med å laste ned vår mal for husholdningsbudsjett for 2022 her.

Begynn med inntekten din

Start med å se på hvor mye penger som kommer inn per måned. Lønn er den vanligste inntekten, men kanskje har du andre innkommende summer fra f.eks studiestøtte eller annen stønad.

Inntekt

Dette er et eksempel på hvordan man kan sette opp en oversikt over inntekt per måned. Husk å justere skatteprosenten.

Få oversikt over faste utgifter

Logg inn i nettbanken din for å se hvilke faste utgifter du har hver måned. Du har sikkert avtalegiro eller e-faktura som trekkes fra kontoen din, samt andre faste trekk som strømmetjenester og lignende.

Overskrift

Her er et eksempel på hvordan du kan sette opp utgiftene dine i en oversikt. Her har vi gruppert type utgift og lagt underkategorier for å enklere se hva pengene går til. Disse kan markeres med månedlig eller årlig.

Visualiser budsjettet

For mange kan det være fint å se en visualisering av hvordan budsjettet fordeler seg og hva man har til gode. Pengene til gode er det du har å bruke på hva du vil, men jo mer du tar høyde for å budsjettet jo bedre. I eksempelet vårt og i malen vår så har vi inkludert månedlige utgifter til klær, sko, hygiene, skjønnhet, trening og fritid. Så det skal være mulig å sette av noen kroner til de morsomme tingene også i budsjettet.

Screenshot 2022-02-09 At 14.54.13

Her ser du eksempel på en måte å visualisere budsjettet på. Her ser man enkelt hvilke poster i budsjettet som koster mest, samt hva man har å bruke på andre ting den gjeldende måneden.

Last ned vår mal for husholdningsbudsjett for 2022 her. Tips! Mange opplever at f.eks dagligvarer er en av de største pengeslukene hver måned. Klikk her for å lese våre tips til å spare penger når du skal handle mat.

Bunnbanner, nedlastingslenke